Diensten

Colors nv staat al jaren tot uw dienst voor het poederlakken van uw aluminium onder Qualicoat Licentie.
Naast poedercoating bieden we echter nog volgende diensten aan.

Poedercoating

Onze gloednieuwe lakstraat is grotendeels computergestuurd en beschikt over twee hoogtechnologische poederspuitcabines.

We kunnen stukken aan met als maximale afmetingen 7500x2000x600mm

De voorbehandeling is Chroomvrij en gebeurt in een sproeitunnel met tactsysteem van ca 90m lang.

Indien gewenst kan een Seaside voorbehandeling toegepast worden, waarbij de klant dan nog de keuze heeft tussen een Alkalisch-Zuur  beitsproces (Franse Qualimarine) of de traditionele 2g Zuur. Beiden zijn goedgekeurde varianten binnen de Qualicoat Seaside en daarmee volwaardige alternatieven voor de derde Seaside-variant: préanodisatie.

Plooien, knippen, frezen, lassen

We bieden al jaren deze service aan maar sinds begin 2022 beschikken we over een splinternieuwe plooibank en schaar. We kunnen plooien en knippen tot 4Lm en diktes tot 5mm zijn geen probleem.

Ook Staal en Inox kunnen we plooien. Het lakwerk hiervoor kan dan door onze buren, Metallics Van Cauteren, verzorgd worden.

Freeswerk van vlakke platen tot 3×2 LM kent voor ons geen geheimen. Zowel in- als doorfrezingen zijn mogelijk.

Ons laswerk beperkt zich tot het dichtlassen van hoeken ed.

Verpakken op maat

We hebben natuurlijk onze standaard verpakkingswijze, maar indien u bepaalde verpakkingswensen heeft mag u ons steeds de specifieke verpakkingsinstructies doorsturen zodat we vervolgens in overleg de nodige procedures kunnen vastleggen.

Colors heeft een aparte afdeling waar we uw verpakking in kratten kunnen verzorgen. Deze worden dan op maat van uw stukken gezaagd en vervolgens geassembleerd, zodat uw afgewerkte producten optimaal beschermd zijn wanneer ze bvb over zee vervoerd moeten worden.

Indien gewenst kunnen wij uw profielen na het coaten door onze wikkelaar halen, in plaats van ze volgens onze standaard methode te verpakken.

Afkleven

Voor sommige toepassingen na het lakken, zoals het inrollen van bi-colorprofielen, is het handig indien de profielen afgekleefd zijn. Ook deze service bieden wij aan.

Daarnaast beschikken we over een speciale machine die het mogelijk maakt om ook vlakke platen af te kleven na het lakken, zodat de gelakte zijde extra beschermd wordt tegen eventuele krasvorming tijdens het transport of op de werf.

Stockage

Wanneer u een stockageprobleem heeft willen wij graag meedenken en bekijken of wij daarvoor de geschikte oplossing kunnen aanbieden. Meestal gebeurt stockage dan in combinatie met orderpicking.

Transport

We werken al jaren met dezelfde transporteur. Zijn vaste chauffeurs zijn bij ons kind aan huis. Ze kennen de specifieke risico’s van het laden, vervoeren en lossen van uw Aluminium producten. We hebben vaste routes en komen zeker minstens één keer per week ook bij u in de buurt.

De meeste van onze klanten doen zelf hun transport maar het spreekt voor zich dat onze vrachtwagens desgewenst  voor u ter beschikking staan.